< Vissza az előző oldalra
 

Termékismertető

A termékek a Képző- és Iparművészeti Lektorátus esztétikai zsűri bizottsága által elbíráltak, egyedi zsűriszámmal rendelkeznek.
Ezáltal szerzői jogi védelem alatt állnak.
Az Ottonato divatékszerekre jellemző, hogy hétköznap is, és alkalmi ruhákhoz is egyaránt hordhatóak, nem a rövid ideig tartó, éppen aktuális divattrendet célozzák meg.
Új fejlesztésünk a tűzzománc művészeti technikát felhasználó, és a hagyományos Ottonato stílust ötvöző divatékszereink. Az Ottonato divatékszereknél valódi tűzzománcot használunk, nem pedig az egyre gyakrabban megjelenő tűzzománcszerű, de a valóságban műgyanta alapú technikát. A tűzzománc divatékszerek tervezését és kivitelezését elsősorban Nyéki Albert végzi, aki az új ötleteket ötvözte az Ottonato stílussal. Ezek a termékek abszolút egyedi, kézzel készített, kisszériás divatékszerek, ezért két teljesen egyforma darabot nem áll módunkban készíteni. Természetesen ez alatt azt értjük, hogy kisebb árnyalati és minimális formai eltérések előfordulhatnak.
Felhasznált anyagok: sárgaréz, vörösréz, bőr, féldrágakő, szaru, fa. A fém felületre polírozás után 180 °C-on színtelen lakkot égetünk, így nem veszíti el a fényét, tisztítást nem igényel. Azok is hordhatják, akik érzékenyek a fémekre, mert a lakkréteg miatt a fémmel nem érintkezik a bőrfelület.
A nyakékek hossza egy aranyozott lánc által kis mértékben állíthatók (kb. 4-5 cm).